lektion 44

2013-04-30, 09:16:39 / Kategori: makeupstudion

Dragqueen och manlig modell stod på schemat men då min modell vart sjuk fick jag sminka mig själv och sminka en man nästa måndag istället. Jag tycker ändå att jag skulle passa bra som man som blivit kvinna.. fast brynen kan ju va det fulaste någonsin! Med hjälp av vax och latex tar man "bort" brynen för att måla dit nya högre upp och få mer space att lägga skugga och glitter på.


inspo

2013-04-29, 15:05:27 / Kategori: makeupstudion

Three down, one to go!


lektion 42 & 43

2013-04-28, 20:42:00 / Kategori: makeupstudion
Tisdagens lektion handlade om 60-tal och speciellt Twiggy, falsk globlinje, massa lösfransar och fruktansvärt ljusa läppar. Jag gillade den här lektionen massa eftersom jag tycker att Twiggy har ett grymt utseende. 
 
 
På onsdagen sminkade vi show/kabaré, också sjukt kul eftersom man fick vräkta på med smink och fransar. Sminket ska ha normal styrka på långt håll och blir därför väldigt för mycket på nära håll.
 

moyana corigan

2013-04-27, 21:02:45 / Kategori: vacker med spackel

Idag var jag och Melissa på 10 års jubileet av Moyana Corigan, det är ett företag som handtillverkar naturliga hudvårdsprodukter och mineralsmink. Jag har hört talas om deras produkter förut via Melissa och på olika internet sidor men idag fick jag äntligen klämma, känna och framför allt lukta på produkterna. Dom doftar helt underbart, speciellt läppskrubben, och känns väldigt fräscha. Jag fick med mig läppskrubben lemon frosting, concealer med namnet savannah och den finaste finaste finaste glitterskuggan jag sett i färgen bling bling. Moyana Corigan finns att köpa på moyanacorigan.se, nelly.com, eleven.se och lyko.se. De säljer allt från ansiktsrengöring, body scrub, body lotion, mineralpuder/rouge, ögonskuggor, eyeliner och självklart deras kända läppskrubb som jag tycker att alla ska testa!


doll lashes

2013-04-26, 14:40:08 / Kategori: vacker med spackel

Melissa gjorde en fransförlängning på mig igår och jag vart så sjukt nöjd! Det ser verkligen ut som dockögon i verkligheten. Nästa vecka har jag ett par inplanerade vilket är skönt så jag kan få mitt diplom snart :)


lektion 40 & 41

2013-04-22, 21:46:01 / Kategori: makeupstudion
Idag hade vi dubbel lektion i skolan med start kl 9.00, första lektionen pratade vi om svartvitt foto. Vi gjorde en sotning som vår lärare sedan fotade i svartvitt och så fick vi se skillnaden på bilderna. Väldigt användbart just när man gör en sotning. "Andra" lektionen handlade om 30 tal och hur man sminkade sig då, markerad globlinje och klarröda läppar. 
 
Dom här underbara bilderna är tagna med min nya fina kamera som min världsbästa familj köpt till mig och jag hämtade den igår. En Sony NEX-F3 och jag är suuuuper nöjd!
Igår var jag också på en TFP plåtning som kommer ge mig sjukt fina bilder till portfolion, jag är så himla spänd på det färdiga resultatet. Ni får se dom så fort jag får!

lektion 39

2013-04-17, 23:03:19 / Kategori: makeupstudion

På sista lektionen för veckan gjorde vi påfyllning av fransarna vi satte för ca 4 v sen. Jag hade alltså Helena som försökskanin och hon vart lika nöjd som förra gången! Jag har gjort fransar på 3 pers och har 5 kvar för att få mitt certifikat + ett skriftligt prov men det är en piece of cake ;)


lektion 38

2013-04-17, 11:23:00 / Kategori: makeupstudion

Idag skulle vi inspireras av en bild istället för att kopiera den. Jag sminkade Maja och tänkte savann, öken och armé. Jag valde rostiga och gröna toner på ögonskuggan tillsammans med mycket shading och rouge. Den andra sminkningen vart en klassisk eyeliner med vinge, något jag måste träna ihjäl mig på eftersom det är med på slutprovet.

 

 


lektion 37

2013-04-15, 22:51:00 / Kategori: makeupstudion

Idag var finaste Pernilla med mig till skolan, himla kul att få visa vad jag styr med om kvällarna. Vi pratade om modereportage och skulle ha med oss en bild att kopiera. Den andra sminkningen vart en brun sotning med röd rostigt skimmer på, tror att vi båda tycker om den mest ;)

 


snapshots

2013-04-15, 15:53:34 / Kategori: vacker med spackel

Eftersom det är så himla tråkigt väder ute gjorde jag en sminkning i turkost med hjälp av min snapshots palett från sleek. I lördags fyndade jag en väska från missäy för 149 kr, himla bra storlek och läcker är den. Sen ska det pysslas lite för jag ska klä in min klippbok i tyg, det ska klippas ut bilder på olika sminkningar som ska limmas in sen. Det vart ett väldigt blandat inlägg det här men nu vet ni vad som händer iallafall!


goldwell visning borås

2013-04-11, 21:04:00 / Kategori: praktik/jobb

Jag kom precis hem från en 12 h dag i Borås, jag och tjejerna i klassen har sminkat modeller för en goldwell visning. Vi fick helt fria tyglar när det gällde sminket då det inte riktigt var meningen att allt skulle matcha. En tjej jag sminkade fick en mörkbrun sotning och den andra tjejen fick en blå och rosa sminkning. Det har varit en sjukt kul dag men också väldigt slitsamt. Jag bjuder på några bilder innan jag dyker ner i sängen och förbereder mig för jobb imorgon.

 


lektion 34-36

2013-04-10, 23:39:37 / Kategori: makeupstudion

Jag bjuder på alla lektioner i ett inlägg då jag inte har så mycket bilder osv. I måndags sminkade vi mörkhyade modeller och lärde oss om färgsotningar. I tisdags hade vi ännu en hår lektion, vi pratade om olika uppsättningar och så fick vi testa lite själva. Jag satte i blont löshår och gjorde en fiskbensfläta, vart ganska coolt. Idag redovisade vi våra grupparbeten, jag och min grupp pratade om 70&80 talet. Vi hade även klätt ut oss, jag i äkta rock/sleaze stil så klart :) Efter det gjorde vi barnmålningar, jag gjorde en zebra som tydligen såg ut som en mus och så gjorde jag en fladdermus.


mars glossybox - the red carpet box

2013-04-07, 19:28:43 / Kategori: vacker med spackel

Fick min efterlängtade box i veckan och jag vart riktigt glad över den här. Jag tycker att temat den här månaden var toppen och jag skulle inte vilja byta ut någon produkt. Jag fick;
Smile lab advanced teeth whitening strips, precis som det låter alltså tandbleknings strips.
Da vinci cosmetics mineral shimmer, en mineralögonskugga i guldiga toner.
Trind nail repair, ett stärkande nagellack.
The body shop vitamin E moisture cream & nourishiring night cream, helt underbara krämer för dag och natt.
Jelly pong pong 2-in-1 eyeliner & shadow, svart penna med krämig konsistens som funkar både som ögonskugga och eyeliner.

Jag har testat pennan och krämerna från body shop och jag älskar dom. Krämerna kommer jag köpa med presentkortet jag fick också, ta 3 betala för 2 hudvårdsprodukter hos body shop.


lektion 32 & 33

2013-04-06, 22:34:00 / Kategori: makeupstudion

Idag har jag varit i skolan och haft dubbel lektion, på en lördag, kändes jätte konstigt men första lektionen var för i måndags (röd dag) och andra lektionen tog vi igen från att Tina var sjuk tidigare. Helena var snäll och gick upp tidigt för att bli sminkad i melodifestivalen stil, alltså lösfransar, ljusa läppar och färg. Andra sminkningen gjorde jag på mig själv och det vart en vanlig svart sotning. Efter lunchen gick vi igenom det grundläggande inom hårstyling, hur man plattar och lockar med en plattång, olika benor och flätor. Inte så himla komplicerat men det var kul att lära sig fiskbensfläta, något jag tycker är himla snyggt men inte kan göra på mig själv i och med längden på mitt hårsvall.

 


lektion 31

2013-04-05, 19:31:43 / Kategori: makeupstudion

Programledare, 30 min och fångarna på fortet var ledorden för denna lektion, vi fick varsitt program vi skulle ha i åtanke och jag fick alltså fortet. Härliga Anneli var modell och det var riktigt kul att sminka henne med tanke på att hon inte har mycket smink annars. Första sminkningen vart i ljusbruna toner och andra i mörkbruna.


lektion 30

2013-04-03, 14:39:20 / Kategori: makeupstudion

2 st 15 min sminkningar + 5 min hår stod på schemat, jag & Elin sminkade varandra och man hann inte med så mycket färg utan det vart bruna nyanser på skuggorna. De här testerna i snabbhet gör vi för att träna på hur det är att jobba med t ex TV där man kan ha 15 min för att sminka gäster osv. Det är väldigt mycket svårare och stressigare än vad man tror men väldigt lärorikt!


premiär

2013-04-01, 15:00:10 / Kategori: vacker med spackel

Stor dag idag, både shorts premiär och uteserveringarnas första dag för i år! Så shorts och öl i eftermiddag med andra ord :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!