lektion 29

2013-03-28, 12:35:55 / Kategori: makeupstudion

Återigen skulle vi kopiera en reklamblad men vi hade också delprov, det innebär mer eller mindre att är vi inte klara när tiden är slut så är vi inte, vi ska också gå igenom med modellen vad vi gör hela tiden. När vi sedan har slutprov är upplägget såhär därför tränar vi lite under tiden. Jag sminkade iallafall Helena och jag vart nöjd förutom att färgen på läpparna inte stämmer helt.


lektion 28

2013-03-26, 23:28:00 / Kategori: makeupstudion

Idag skulle vi ha med oss en reklambild att kopiera, jag sminkade Maria och vart ganska nöjd. Himla svårt att kopiera en bild rakt av men väldigt lärorikt. På andra sminkningen lekte jag med färger, 2 olika nyanser av blått och 2 av grönt, himla coolt då bilden inte ger rättvisa.

 


fynd

2013-03-25, 20:10:11 / Kategori: vacker med spackel

Hittade ett par guld(leopard)byxor på Gina för 149 pix på rea. Super sköna och mjuka, det känns typ inte som man har på sig något! Fick med mig ett litet läppstift i orange ton också, lucky lips heter det & det är min nya favorit. Nu ska jag käka snickers & vänta på att top model och project runway kommer ut på TV3 play eftersom mina kanaler inte funkar.


-

2013-03-25, 16:23:41 / Kategori: vacker med spackel

Ingen skola idag då våran lärare har blivit sjuk, istället är jag på väg till stan för att träffa Melissa och ta en fika i solen. Bjuder på lite bilder tagna från telefonen!


penslar, våfflor och fransar - söndag helt enkelt

2013-03-24, 14:41:22 / Kategori: vacker med spackel

Det var ingen uppdatering under veckan iaf, men jag skyller på ett jobb där man inte orkar sminka sig när man börjar tidigt. Idag har jag iaf varit duktig och tvättat både mina privata och mina skol penslar och nu väntar jag på Helena och Maria som bör dyka upp när som. Vi ska göra våfflor i kilovis och Helena ska få en påfyllning av fransar.


lektion 26

2013-03-20, 23:48:12 / Kategori: makeupstudion

På dagens lektion pratade vi om samarbete med fotograf och de olika ljusen fotografen använder. Sminkningen skulle vara anpassad efter de båda ljusen så på vänster sida har vi en "vanlig" sminkning som ska tas med mjuk ljussättning och höger sida har starkare rouge & ögonskugga och ska tas med hård ljussättning. En himla bra lektion att gå igenom eftersom jag har börjat kontakta fotografer för TFP bilder. Nu har jag 3 heldagar på jobbet framför mig så det kommer antagligen inte bli så många sminkningar men ska försöka uppdatera ändå.


lektion 25

2013-03-19, 22:16:00 / Kategori: makeupstudion

Sitter på vagnen hem från skolan och tänkte att det är lika bra att jag uppdaterar direkt eftersom jag kommer däcka i sängen när jag kommer hem. Idag hade vi delprov 1h på valfri kvällsmakeup, vi lärde oss alltså inget nytt utan skulle använda de olika skuggor vi redan lärt oss. Jag och Melissa i min klass sminkade varandra, jag valde ljusgrå, klarlila och mörklila i min sminkning och jag vart nöjd. Färgerna syns inte så mycket på bilden vilket är tråkigt men ett till tecken på att jag måste ha en ny kamera!

 


lektion 24

2013-03-19, 00:13:48 / Kategori: makeupstudion

Äntligen var lektionen här, lektionen när vi skulle göra fransförlängning på en riktig människa och inte på docka. Självklart var det pilligt men "mycket" lättare än på docka. Fasiken vad kul det var och det här vill jag verkligen fortsätta med sen. Det bästa av allt är att min lärare inte hittade några fel utan tyckte att jag var jätte duktig. För att få mitt certifikat på fransförlängning måste jag göra nyset på 8a modeller och 2 påfyllningar, självklart stod Helena först på tur och jag tycker att man ser en stor skillnad men ändå ser det naturligt ut.


NRJ + makeupstudion = vaknas sminkskola

2013-03-18, 14:15:43 / Kategori: makeupstudion
Grundaren av Makeupstudion Education Birgitta Lagerholm har en liten sminkskola för NRJ där man får lite tips och instruktioner på hur man kan göra, vad man ska tänka på osv. Himla kul att se henne då hon finns på kontoret i Stockholm och jag aldrig träffat henne. Än så länge finns det bara tre klipp men det kommer mera!
 
 
 
 
 

praktik - stjärna för en dag

2013-03-17, 10:36:00 / Kategori: praktik/jobb

Praktiken jag var på igår var hur kul som helst! 8 underbara kvinnor sminkade vi och under tiden filmades de och det skulle senare klippas ihop till en kortfilm med glamourtema om jag förstod det rätt. Förhoppningsvis kommer jag få tillgång till filmen och då lägger jag upp den här. När vi var klara vart de upphämtade med limo och det är precis efter jag tog bilderna nedan. Ett annat väldigt spännande projekt som jag skulle kunna döda för att få vara med på kanske är på G, men mer om det ifall det blir aktuellt!


lektion 22

2013-03-15, 11:43:02 / Kategori: makeupstudion

Nu har jag fått bilderna av Elin, 50 tal och Marilyn Monroe handlade lektionen om. Himla kul då Marilyn var så himla snygg och dom som känner mig vet att jag har en liten crush när det gäller saker med henne på, har ljuslyktor, fat osv med henne på som pryder mitt hem. Vi lärde oss också eyeliner med vinge, det var svårare än jag trodde då man inte riktigt gör som jag brukar göra privat men skolan är till för att man ska lära sig & det gillar jag!


praktik och nya skor

2013-03-14, 22:33:00 / Kategori: makeupstudion

På lördag har jag min första praktik via skolan, jag och några tjejer från dagkursen ska sminka på Clarion post hotell. Jag vet inte så mycket mer än att det är kvällsmakeup som gäller men det ska bli riktigt spännande. Hur som kände jag att jag var tvungen att köpa ett par "fin skor", alltså finare än jag är van vid, som jag kan ha t ex vid såna här tillfällen. På lektion nr 23 pratade vi om att starta företag, hur man ska tänka som makeup artist och hur man presenterar sig själv.. alltså behövde jag ett par nya skor. Bilder från lektion nr 22 kommer så fort Elin från min klass mailar dom till mig, hang in there! På Din Sko hittar du dom här skönheterna och för 299 kr blir dom dina.


lektion 21

2013-03-11, 23:44:48 / Kategori: makeupstudion

Jag har haft ett litet uppehåll under helgen eftersom jag har varit hemma och hälsat på min familj och mina vänner men nu är det måndag och dags för skola igen. Idag har vi pratat om 40-talet, sparsamt med smink och fokus på läppar. Vi lärde oss även hur man lägger en eyeliner, inget jätte konstigt men ändå ovant att göra på någon annan. Bästa Helena var modell och det gick lika bra som vanligt. Andra sminkningen vart lite annorlunda med silvriga läppar, Helenas val inte mitt, både ganska konstigt och fult men ändå kul!


oh so special & snapshots by sleek

2013-03-08, 23:09:45 / Kategori: vacker med spackel

Fick mina två fina paletter från Sleek igår, dom var lite mindre än jag trodde men de fina skuggorna vägde upp för det. Jag vill ha alla men oh so special och snapshots vart det först. Mina favoriter är humming bird, sunset, gateau och celebrate. Hittade även ett i love.. mango och papaya lip balm, ett ögonfrans halsband, en mascara från MIYO och ett litet penselset med 3 söta penslar när jag & Pillan var i Linköping igår och idag med mamma i Vimmerby.


fransar

2013-03-07, 12:37:50 / Kategori: makeupstudion

Något vi håller på med i skolan är ju att lära oss fransförlängning och vi har haft ett antal veckor på oss att göra två set på docka för att få sedan gå vidare till att göra på en riktig modell. Det innebär att man tejpar fast vanliga lösfransar på vårt lilla dockhuvud och så fäster man fransarna på dom. Jag är klar med mitt första set och langar upp en bild så ni får se skillnaden, den översta bilden är alltså utan fransförlängning, längden blir det inte så stor skillnad på men tätheten ser man skillnad på däremot. Nu är jag strax framme i Linköping där jag ska spendera helgen, träffa familjen, vänner och fira en födelsedag ska jag hinna med. Har även ett paket från H&M + 2 paletter som väntar på mig, spännande!


lektion 20

2013-03-07, 11:19:00 / Kategori: makeupstudion

Igår fortsatte vi med modellering av ansikte, alltså hur man korrigerar sned näsa, hög panna osv. Jäkligt kul att se skillnaden och det gör mycket större skillnad än vad man tror när man modellerar. Varenda reklam, bild i tidning osv är modellen modellerad på, inte sånna saker man tänkt på innan men nu ser man allt när det kommer till ansiktsformer. Jag sminkade Emma, tyvärr har jag ingen före bild men jag kortade av pannan lite och gjorde den lite bredare och la skugga under kindbenen så dom framhävdes mer.

 


lektion 19

2013-03-06, 00:06:13 / Kategori: makeupstudion

Idag sminkade jag Maria och lektionen handlade om reklam. Vi skulle välja ut en skönhetsprodukt och göra en sminkning i reklamsyfte med utgångspunkt från produkten. Jag valde en parfym av Carolina Gynning och gjorde en sminkning i lila eftersom själva parfymen är lila. Jag vet inte alls vad som hände, men inget vart som det skulle, jag tappade fokus och allt kändes bara dåligt. Jag fick blandad feedback så det gick väll inte så dåligt som det kändes men jag ville ändå inte ta någon bild på det utan mest glömma och gå vidare. Andra sminkningen jag gjorde vart i persiko och bruna toner, den gick mycket bättre så det var skönt. Den har jag iaf två fina hissbilder på som jag kan bjuda på. Men imorgon är det nya tag och då jäklar ska jag visa att jag kan!


lektion 18

2013-03-04, 23:51:48 / Kategori: makeupstudion

Bästis Veronica har varit här i helgen så det har inte blivit så mycket tid över till smink, men idag var det skola igen. Snabbhet stod på schemat och 15 min hade vi på oss, faktiskt inte jätte mycket tid när man väl börjat. Det gick bra och jag hann med alla moment. När vi var klara sminkade jag mig själv lite under tiden de andra skulle bli klara.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!