lektion 6

2013-01-31, 22:06:21 / Kategori: makeupstudion

Sminkade fina Maja idag och vi lärde oss att göra bryn. Inte så jäkla svårt egentligen men att få till symmetrin var lite tricky. När jag var klar men det gjorde jag en mörkbrun sotning som jag vart jäkligt nöjd med och bilden gör den inte rättvisa men ni fattar grejen.


bloglovin

2013-01-30, 16:21:07 / Kategori:

http://www.bloglovin.com/blog/4700683/?claim=4b52ngq2msq">Följ min blogg med Bloglovin


årets och min första Glossybox

2013-01-30, 16:17:29 / Kategori:

Igår kom den, min första Glossybox, himla kul idé att man får 5-6 grejer som man kanske aldrig annars provat på. Jag fick;
Burt's Bees lemon butter cuticle cream, en nagelbandskräm som luktar himmelskt av citron.
Percy & Reed reassuringly firm session hold hairspray, ett fuktresistent spray.
Grazette of Sweden XL creative argan oil++, hårolja som är fri från silikon.
Elite models intensity eye pencil,vattenfast kajalpenna.
Oliva by CCS eco makeup remover wipes, rengöringsservetter som återfuktar.

Det var även med ett presentkort från Burt's Bees!
Jag är nöjd med produkterna jag fick även om jag hade hoppats på något mer i sminkväg.


lektion 1-5

2013-01-30, 14:28:00 / Kategori: makeupstudion
Jag tänkte att jag skulle starta den här bloggen när jag började på Make up studion men det har inte riktigt blivit så, nu är jag med i matchen igen och 5 lektioner har gått.
 
Lektion 1: Jag var skitnervös för att träffa de andra och himla förväntansfull men första dagen gick jättebra. Vi fick material och den lilla sminkväskan, gick igenom allting för att se så allt var med. Vi började prata lite om basen men man var så full med info i huvudet att ingenting gick in.
 
Lektion 2: Vi fortsatte prata om hur man lägger basen, vilka nyanser man kan/får blanda osv. Tina, våran lärare, demade på mig vilket var kul men också lite konstigt när alla stirrade på mig. När Tina var klar med det skulle vi fortsätta sminka varandra men eftersom vi är udda antal elever sminkade jag mig själv. Kändes bra att börja med grunden och lära sig tekniken från början.
 
Lektion 3: Grundskuggnig runt ögonen stod på schemat den här lektionen och det kändes som en lätt bit av grunden, att hitta rätt färg är inte så svårt men att hålla pensel och få rätt tryck därimot. Vi lärde oss även fransmarkering idag, något jag har sett fram emot och det var nästan lika lätt som jag trodde. Det krävs lite övning men det börjar sitta.
 
Lektion 4: Den här lektionen var den första vi hade modeller till, Helena fick vara försökskanin men jag tror att hon tyckte det var lika kul som jag. Vi la bas, grundskugga, franmarkering och så byggde vi på med fransskugga och droppskugga som vi lärde oss den här lektionen. Det är en mörk/svart skugga man lägger närmast ögonfransarna både över och under för att få en kajal effekt. När jag var klar med det och fått kritik gjorde jag samma sak igen fast med orange tonade ögonskuggor istället för bruna.
 
Lektion 5: Nu har vi kommit till shading och highlight, något som kanske inte låter så svårt men det är tricky i det otroligt starka ljuset som är i rummet. Vi började med att shada i våran ansiktsbok där vi kan träna på just sånt här. Jag sminkade Helena och vart rätt nöjd för att vara första gången "på riktigt". När jag var klar och fått kritik av Tina gjorde valde vi att göra en mörkbrun sotning, den vart jag super nöjd med men självklart glömde jag att ta kort.
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!